Direktlänk till inlägg 7 februari 2012
Muffins med drottningssylt och hallon med gelehallon frosting.
Muffins:
100g smör
2st ägg
2dl socker
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1msk drottningssylt
Lika många hallon som muffins(en i varje)
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Tillsätt detta växelvis med det smälta smöret och mjölken.
5. Lägg ett hallon i varje form i bottnen, fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem till 2/3, och grädda mitt i ugnen i 200 grader 15 minuter.
Geléhallonfluff:
80-100 gram geléhallon(inte mer för då blir det inte fluffigt)
3 dl vispgrädde
Värm grädden och rör i geléhallonen så att dom smälter.(tar ganska lång tid)
Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.
Sen sätter du in geléhallon grädden i kylskåpet tills den blir kall (helst över natten)
Vispa krämen så den blir lätt att spritsa ut.
Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen.
Jag blandade även i lite rosa pastafärg ifrån Wilton så den blev mer rosa :)
Dekorerade med gelehallon och strössel stjärnor :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
|||||||
|